DESTIL Trappers is er niet in geslaagd EV Landshut in het derde duel van de kwartfinale van de play-offs andermaal een hak te zetten. Beide partijen hadden een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk wonnen de Duitsers met 1-2.

In kwalitatief opzicht was het derde duel tussen Tilburg en Landshut niet hoogstaand, maar de spanning hield de 2500 toeschouwers tot het eindsignaal van de voortreffelijk leidende Lasse Kopitz op het puntje van hun stoel. Een play-off wedstrijd ten top. Waar een dominerend DESTIL Trappers in de twee voorgaande ontmoetingen geen moeite had met scoren bleef de teller zaterdagavond steken op één treffer.

Lange tijd had het duel dan ook veel weg van een tactisch schaakspel. De gasten leunden in de openingsfase defensief achterover en lieten de thuisploeg het spel maken. Trappers zocht naar de opening, maar wenste niet in het Duitse mes te lopen. Halverwege de eerste periode leek Landshut te profiteren van een onachtzaamheid in de Tilburgse defensie. Patrick Jarret moest echter tot twee keer toe zijn meerdere erkennen in dé man in vorm aan Tilburgse zijde, keeper Ian Meierdres.

Na de dweil kwam er meer ruimte voor beide teams, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Het duurde tot de eerste minuut van de derde periode voordat de eerste goal viel. Captain Cody Thornton verschalkte Trappers doelman Meierdres ‘five hole’ met een schot van net binnen de blauwe lijn, 0-1. De sluitpost baalde zichtbaar na afloop van deze tegentreffer: ‘Ik raakte de puck nog wel, maar net niet genoeg om hem uit het net te houden’.

TILBURG -  Destil Trappers - EV Landshut. IJssportcentrum 26-03 -2016. DIEDERICK HAGEMEIJER.

TILBURG – Destil Trappers – EV Landshut. IJssportcentrum 26-03 -2016. DIEDERICK HAGEMEIJER.

Gedreven door de achterstand gooide de ploeg van coach Bo Subr alle schroom van zich af. Men nagelde Landshut vast in het eigen verdedigingsvak, kreeg twee powerplay kansen en aanval na aanval rolde richting het vijandelijke doel van Max Englbrecht. De vervanger van vaste waarde, Kai Kristian, verrichtte enkele heldendaden en dreef de Tilburgse aanvallers soms tot wanhoop. Toch kreeg de thuisclub vier minuten voor tijd loon naar werken. Van dichtbij frommelde Ivy van den Heuvel de rebound op het schot van Mickey Bastings binnen, 1-1.

In de resterende tijd werd niet meer gescoord en dus moest er worden verlengd. Waar Trappers enkele goede kansen niet wist te verzilveren, gaf Peter Abstreiter Trappers man of the match, Ian Meierdres, in de twaalfde minuut van de extra tijd het nakijken. ‘Liever had ik morgen uitgebreid met mijn dochter paaseieren gaan zoeken in plaats van de bus in voor een rit naar Landshut’, luidde de duidelijke conclusie van de Tilburgse goalie na afloop.

‘Natuurlijk komt dit even aan, maar er is nog niks aan de hand. We staan nog altijd met 2-1 voor, de druk ligt volledig bij hun en we hebben donderdag bewezen daar te kunnen winnen’, vatte Mitch Bruijsten zijn gevoelens samen. In de verlenging was de lange Nijmegenaar dichtbij de allesbeslissende treffer. ‘Ik kreeg ruimte en draaide achter het doel langs. Helaas wenste hun keeper niet aan mijn feestje mee te werken’.
Krap 14 uur na afloop van het slopende duel stapt de selectie vanmiddag al in de bus richting Landshut om zich voor te bereiden op de vierde wedstrijd in de serie van vijf waar morgen om 18.00 uur de openingsface-off zal worden genomen. Indien een vijfde wedstrijd de beslissing moet brengen zal deze woensdag 30 mrt in IJsportstadion Stappegoor worden gespeeld. Aanvangstijd 20.00 uur.

Bron; Destil Trappers