Tilburg, 11 april 2016.

Gisteren vond de derde editie van de ‘Verbeeten Challenge – 1000 in 1 dag’ plaats. Maar liefst 63 teams en veel individuele inschrijvingen legden gezamenlijk 92.345 km af, verdeeld over verschillende onderdelen. Het doel was om geld in te zamelen voor Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten, met vestigingen in Tilburg, Breda en Den Bosch. Dit jaar wordt bedrag besteed aan een meer patiëntvriendelijke manier voor het bestralen van hersentumoren. De voorlopige opbrengst is 37.790 euro, maar hier zitten extra stortingen en de dagopbrengst van 10 april nog niet bij. Het definitieve bedrag wordt weldra bekendgemaakt.

Een zeer grote groep wielrenners deed de ronde van 119 kilometer langs de drie vestigingen, kortere routes werden vooral door fietsers, hardlopers, skeeleraars en wandelaars afgelegd. De allerkleinsten deden mee aan de FunChallenge. Met ruim 1600 deelnemers heeft deze editie de voorgaande ruimschoot ingehaald. 
Voorzitter van de Verbeeten Challenge Aschwin Geerts: “In totaal is ruim 92.000 kilometer afgelegd op 1 dag. We zijn enorm trots dat zoveel mensen vol enthousiasme de kans aangrijpen om iets te doen tegen kanker. We zullen dus zeker doorgaan met dit evenement. Vooral omdat het fijn is om te weten dat het geld direct wordt besteed aan betere behandelmethodes, in eigen regio. Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten verdienen die steun, zij staan dag na dag voor enorme uitdagingen en doen fantastisch werk.”

De Verbeeten Challenge wordt volledig belangeloos georganiseerd. Op 10 april waren meer dan 100 vrijwilligers in de weer om alles in goede banen te leiden. De dag is uiteindelijk vlekkeloos verlopen. Het mooie weer speelde daarin ook een grote rol.
In 2016 was de vertrek- en aankomstplaats nog Tilburg, maar tot en met 2020 wil de Verbeeten Challenge groeien naar een driesteden-evenement, met een start&finish in Tilburg, Breda en Den Bosch. Een echte challenge tussen de drie Verbeeten Instituut steden!

Wilt u weten wat het uiteindelijke eindbedrag is, foto’s bekijken, volgend jaar meehelpen in de organisatie, of alvast inschrijven voor deelname? Ga naar www.verbeetenchallenge.nl en onze facebook pagina voor meer informatie.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken,