Wat is er nu mooier om samen op 1 dag in teamverband jezelf uit te dagen voor een goed doel? Dichtbij huis en de opbrengst wordt volledig besteed aan kankerbestrijding in jouw eigen omgeving. Samen zijn we sterker.TILBURG 2 februari 2016,

Op zondag 10 april a.s. vindt de derde editie van de Verbeeten Challenge plaats in Tilburg, Den Bosch en Breda. Verbeeten Challenge biedt een podium voor iedereen die een vuist wil maken tegen kanker. Individueel of als team. Jong of oud. Het ingezamelde geld komt 100% ten goede aan het Verbeeten Fonds.
Instituut Verbeeten staat dagelijks voor de uitdaging kankerpatiënten te genezen en/of zoveel mogelijk (kwaliteit van) leven te geven. Met vestigingen in Tilburg, Den Bosch en Breda bieden zij jaarlijks de best mogelijke zorg aan duizenden Brabanders. Om de behandelmethodes te verbeteren is geld nodig. Stichting Verbeeten Fonds stimuleert dit onderzoek naar behandelingen en biedt middelen voor de voorlichting en begeleiding van patiënten met kanker.


Wat houdt de Verbeeten Challenge in?
Dit laagdrempelige multisport-evenement is een hartverwarmend alternatief voor iedereen die wil strijden tegen kanker in de eigen regio, ongeacht leeftijd of sportief niveau. Voor € 15,- doe je mee én strijd je mee tegen kanker. De uitdaging is om met vrienden of collega’s 1000 km in teamverband op sportieve wijze op één dag af te leggen. Hoe? Dat bepaalt de deelnemer zelf. Je kunt wandelen, recreatief fietsen, hardlopen, wielrennen, paardrijden en kinderen kunnen meedoen aan de Kids Funchallenge (wel nádat ze geschminkt zijn natuurlijk!). Ook individuele inschrijvingen zijn welkom bij het Verbeeten Team.

Waar wordt het geld aan besteed?
De volledige opbrengst van de Verbeeten Challenge gaat rechtstreeks naar Verbeeten Fonds. Zij zien erop toe dat iedere euro direct wordt besteed aan onderzoek naar betere behandelmethodes tegen kanker. De eerste editie is er € 33.500,- opgehaald. 
De opbrengst van 2015 staat nu op € 54.000,- (inclusief de bijdrage van Tilburg Ten Miles) en is geheel besteed aan onderzoek naar de mogelijkheden van een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen (zonder masker) voor patiënten met hersentumoren. In 2016 gaat het Verbeeten Instituut deze nieuwe manier van bestralen ook daadwerkelijk toepassen. En dat allemaal dankzij de opbrengsten van al die enthousiaste deelnemers er sponsors in 2015.

Inschrijven voor deze challenge kunt u op de website van de Verbeeten Challenge.