Hardlopend het oudejaar uitzwaaien is een populair fenomeen. Overal op straat kom je ze op 31 december tegen: hardlopers en joggers. In Hilvarenbeek kon dat vandaag in georganiseerd verband tijdens de 34eOudejaarsloop. De plaatselijke atletiekvereniging Achil ’87 tekende opnieuw voor de organisatie.

Het parcours bestaat uit rondes van 2,5 kilometer, de wedstrijden gaan over 5 of 10 kilometer. Daarnaast is er een jeugdloop over 1 kilometer. Winnaar bij de mannen senioren werd Rob Maas uit Breda, gevolgd door Dennis de Freytas uit Tilburg.

Dennis kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn wedstrijd: ‘Na een jaar vol blessureleed was dit mijn eerste wedstrijd die weer lekker ging. Het is leuk om het jaar op deze manier af te sluiten.’ Dennis is in voorbereiding op het Nederands kampioenschap 10 kilometer in Schoorl en had net een trainingsweek van 126 kilometer achter de rug. ‘Normaal gesproken neem je wat gas terug voor een wedstrijd maar nu ging het erom dat ik lekker kon doortrainen.’

Marathon
Een achillespeesblessure speelde Dennis het afgelopen jaar parten, waardoor hij veel moest inleveren op zijn oude niveau. ‘Dat gaat snel achteruit dus ook tijdens een blessure moet je toch door blijven gaan. In 2019 hoop ik weer op mijn oude niveau te zijn.’
Het hogere doel van Dennis is de marathon en wie weet meer. Hij is idolaat van sport, deed aan basketbal en doet op zijn 28epas vier jaar aan hardlopen. Ooit liep hij als haas tijdens de marathon van Eindhoven al een tijd van 2 uur 35. Aan talent geen gebrek.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: