Na een aantal mindere wedstrijden wisten de dames van Volley Tilburg afgelopen weekend weer eens ruim te winnen. Met 1 – 3 werd Inter Rijswijk opzij gezet en ook de setstanden spraken voor zich: met 16-25, 15-25 en 14-25 gingen de eerste drie sets naar Tilburg. Slechts de vierde set bleef op het nippertje in Rijswijk.

Door deze overwinning kijkt Volley Tilburg met vertrouwen uit naar de volgende pot, die overigens pas over twee weken (18 maart, 17:30 uur) op het programma staat. De ploeg uit Rijswijk is dan opnieuw de tegenstander, maar dit keer vormt het Tilburgse T-Kwadraat de strijdarena.

Wedstrijdverloop
Vanaf het begin van de eerste set zette Volley Tilburg druk met een uitstekende service. Rijswijk had duidelijk moeite met het verwerken van de pass, waardoor de aanval niet goed opgebouwd kon worden. Dit in tegenstelling tot de Tilburgers, waar zowel de pass als spelverdeling goed liep. Marloes Vermeulen kreeg de ballen prima bij aanvalsters Nathalie Beukelman en Angelique Remmers, die de gaten in de verdediging vervolgens goed wisten te vinden. Set twee en drie vertoonden ongeveer eenzelfde spelbeeld.

Pas in de vierde, tevens laatste set kreeg Inter Rijswijk meer vat op het spel. Volley Tilburg kreeg moeite met de pass en het afmaken van de bal en bovendien werden er onnodige fouten gemaakt. Uiteindelijk werd het nog wel spannend: op de stand 24-23 besliste de scheidsrechter in het voordeel van de thuisclub en pakte Inter de set.

Door: Floor van den Nieuwenhoff en Theo van Etten