Vanaf vandaag, woensdag 8 november, is Decathlon Tilburg geopend. Inclusief de webshop is dit alweer de 013e winkel van deze sportketen. Decathlon richt zich met het assortiment op de breedtesport, door voor nagenoeg alle denkbare sporten producten tegen een acceptabele prijs aan te bieden.

“Voor maar liefst meer dan 65 sporten kun je bij ons terecht” zegt winkeldirectrice Sharon Martens. “Vooral kinderen veranderen nogal eens van sport. Dan is het fijn dat je voor een acceptabel bedrag een nieuwe sportuitrusting kunt kopen.”

Rode handen
De opening werd verricht door wethouder Erik de Ridder, die zich volgens Sharon hard heeft gemaakt om Decathlon naar Tilburg te halen. Vervolgens klapte het 38-koppig personeel de handen rood door de honderden bezoekers met luid applaus te ontvangen. Ook op het Pieter Vreedeplein waren tal van activiteiten georganiseerd. Zo kon je er schaatsen, klimmen en voetballen. Of op de foto met je favoriete Tilburgse sporter, waaronder spelers van Tilburg Trappers, Weredi hockey en Tilburg Wolves.

Lokale sporthelden
In de weken voorafgaand aan de opening werden via Facebook ‘lokale sporthelden’ opgeroepen om hun bijzondere sportmomenten te delen. Uit meer dan 100 aanmeldingen werden Marleen, Mariek en Tember gekozen om het gezicht van de openingscampagne te worden. De komende tijd zal je deze drie meiden regelmatig op foto’s of in filmpjes in de hele stad tegenkomen.

Sport community
Decathlon Tilburg heeft grote plannen voor de Tilburgers. Zo zullen er op termijn sportclinics in de winkel worden georganiseerd. Ook is er een community ruimte ingericht waar het publiek terecht kan om sportverhalen te delen, een spelletje te spelen of een kop koffie te drinken. Sharon: “Wij zijn wereldwijd de eerste ‘pin-only’ winkel van Decathlon. Het geld dat we daardoor besparen zetten we in om dergelijke activiteiten voor onze klanten op te zetten.”

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;