Deze conclusie kon getrokken worden na de presentatie van hardlooptrainer Rob Veer. Hij is de schrijver en samensteller van ‘De tien, de halve en de hele’, een lijvig boekwerk dat als standaardwerk voor elke prestatiegerichte loper mag worden gezien. Op vrijdagavond 20 april was RUNSHOP Greg van Hest gastheer voor de boekpresentatie.

Even was hij in Nederland, volgende week vertrekt Rob weer naar zijn thuisbasis Frankrijk. Voor ‘De tien, de halve en de hele’ sprak hij met (top)atleten, trainers en specialisten, waaronder Jip Vastenburg, Michel Butter en Greg van Hest. Naast meer dan 100 afbeeldingen bevat het boek een groot aantal trainingsschema’s.

Van toploper tot recreant
Tijdens zijn presentatie behandelde Rob de basisbeginselen voor het verbeteren van je prestaties. ‘En dat kan op elk niveau’, aldus Rob. ‘Of je nou een toploper bent of een recreant. Maar als je serieus je prestaties wilt verbeteren, zal je een aantal basisbeginselen moeten begrijpen’. Zo gaat zijn verhaal over supercompensatie, trainingszones en energiebronnen. Geen onbekende zaken voor de serieuze hardloper, maar zelden werd het verhaal zo duidelijk gebracht. Aan de hand van eenvoudige grafiekjes en andere visuele hulpmiddelen, begrijp je al snel hoe jouw lichaam reageert op training en voeding.

Het boek is verkrijgbaar via de website www.robveer.com en kost € 34,99.

Door: Theo van Etten