Dit jaar wordt voor de derde keer op rij de Lacrosse Cup georganiseerd in de zalen van het UvT sportscentrum. Op zaterdag 13 en zondag 14 januari zullen teams uit onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, België en Nederland het tegen elkaar op nemen om de derde editie van het toernooi te winnen. Ook dit jaar is het Nederlandse nationale vrouwenteam weer van de partij.

Net als vorig jaar zal er ook dit jaar weer aandacht besteed worden aan het groeien van de sport in Europa door onder andere spelersclinics te organiseren en op zondag aandacht te besteden aan de jeugd door middel van een jeugdtoernooi. Judith Horrevorts, een van de organisatoren van het evenement is supertrots dat ook op de derde editie weer verschillende landen gerepresenteerd zijn. “Wij organiseren dit toernooi samen met Amerikanen die lacrosse in hun bloed hebben zitten. Het doel van dit toernooi is om niet alleen mooie partijtjes spelen met elkaar, maar vooral om de sport in Nederland, en eigenlijk heel Europa te laten groeien. Naast wedstrijden worden er ook clinics georganiseerd door het Amerikaanse team. In Amerika is de sport lacrosse zo veel verder, daar kunnen wij heel erg veel van leren!”

Geïnteresseerde bezoekers kunnen wedstrijden met ervaren spelers op hoog tempo komen bekijken. Er is bij indoor lacrosse geen ‘uit’ waardoor het spel heel snel en dynamisch blijft.