De start van de competitie tegen de complete top 5 van vorig jaar is zaterdag afgesloten met de kraker tegen Dio Bedum. En dat viel alles mee: de mannen uit Groningen kwamen er niet aan te pas en werden met 3-0 zowel letterlijk als figuurlijk afgeserveerd.

Geen enkele set kwam Dio Bedum in de buurt van setwinst; 25-20, 25-15 en 25-20. De vele supporters konden al na een uurtje weer naar de kantine voor een biertje en de nababbel. Waarna de spelers even later met de gedroomde ‘negen uit vier’ volgden.

Sterk optreden van Tim Swaan
Door een sterke servicebeurt van Lucas Vermeulen nam Volley Tilburg in de eerste set al snel een ruime voorsprong. Vooral de middenmannen David Azantinlow en Tim Swaan beukten het ene na het andere punt binnen. Tim Swaan verdient sowieso een speciale vermelding: alhoewel het hele team uitstekend speelde stak hij er vandaag bovenuit. Tim had veel bloks, serveerde prima, dook prachtig een bal op binnen de 3-meter en als hij een setup over moest nemen gebeurde dat foutloos. Een keer werd hij onterecht afgefloten, zoals de scheidsrechter later zelf erkende.

Over set 2 kunnen we kort zijn. Met de op tijd van een blessure herstelde Alessandro Masciadri, lieten de Tilburgers niets heel van de Groningers. Set 3 werd slap begonnen; zoals wel vaker in zo’n situatie was de concentratie even weg. Drie servicefouten op rij zorgde ervoor dat Dio Bedum een kleine voorsprong nam. Maar na een time-out van Ronald Vermeulen werd echter snel orde op zaken gesteld.

Komende zaterdag gaat Volley Tilburg bekeren in Groot-Ammers, waar opnieuw alle zeilen bijgezet zullen moeten worden. HLB van Daal (dat verrassend een puntje liet liggen bij Olhaco in Hoogeveen) en Sliedrecht Sport (dat in Zaandam van Zaanstad verloor, waardoor Volley Tilburg nu tweede staat) staan op het programma. Op 29 oktober wordt de competitie vervolgd met een wedstrijd tegen Next Volley (T-Kwadraat, 20:00u). Bij winst blijven onze mannen meedoen voor de koppositie.