GOIRLE – VOAB JO15-6 speelt dit seizoen aardig voetbal, maar liet de afronding soms te wensen over. Tegen SC ’t Zand JO15-7 kwam daar verandering in. Op het eigen Sportpark Van den Wildenberg won de ploeg uit Goirle overtuigend de competitiewedstrijd met 5-2. Hierdoor stijgen ze naar de 8e plek op de ranglijst.

Na een moeizame start van de competitie had trainer Hans van Boxtel er alle vertrouwen in dat ze de wedstrijd tegen ’t Zand konden winnen. “Elke week gaan we hetzelfde de wedstrijd in en kijken we wat er te halen valt. Vandaag wisten we natuurlijk dat we de punten konden pakken, doordat ’t Zand onder ons staat op de ranglijst. Maar op dit niveau zegt dat helemaal niks.”

Vanaf het begin van de wedstrijd, was VOAB de bovenliggende partij. Dit resulteerde gelijk in een tweetal doelpunten voor de thuisploeg. SC ’t Zand kwam nog even terug in de wedstrijd door de 2-1, maar VOAB liep gemakkelijk uit naar de 5-2. “Dit was voor ons een perfecte wedstrijd. We hebben niet veel kansen weggegeven en aardig gescoord. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, zoals het afronden van de kansen. De score had vandaag hoger kunnen uitvallen, als we de kansen beter benutten”, aldus Van Boxtel.

Door deze overwinning klimt de Goirlese ploeg naar de 8e (van de 12) plek op de ranglijst. Trainer Van Boxtel verwacht dat zijn ploeg aan het eind van het seizoen in de middenmoot zal eindigen. “We zijn gelijkwaardig aan de ploegen die onder ons staan. Als het balletje goed rolt, kunnen we misschien bovenin meedraaien.”

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;