NAC Breda – Willem II kwam zondag moeizaam op gang en werd nooit een hoogstaande wedstrijd. Toch vielen er vier doelpunten, eerlijk verdeeld over beide ploegen waardoor de Tricolores met slechts één punt genoegen moesten nemen.

De treffer van Donis Avdijaj was echter wonderschoon, maar ook de inleidende actie van Damil Dankerlui mocht er zijn. De speler die sinds januari in dienst is bij de Tricolores, stond tot verrassing van velen als rechtsbuiten aan de aftrap in de derby. Zelf had hij het wel aan zien komen. ‘Afgelopen week op de training hebben we ook op deze manier gespeeld. Ik heb de snelheid om ook op die positie uit de voeten te kunnen.’ En dat is niet het enige, zo bleek. Dankerlui heeft ook een aardige voorzet in huis.

Rechtsbuiten in de A1
Toch was het al weer enige tijd geleden dat Dankerlui als aanvaller in het veld stond. ‘Ik denk dat het in de A1 moet zijn geweest. Daarna heb ik ook op veel andere posities gespeeld maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de positie van rechtsback, al moet ik toegeven elke week wel zo’n voorzet af te willen leveren.

Winnen
Het puntje dat Willem II overhield aan de derby voelde voor Dankerlui als verlies. ‘Natuurlijk, we hebben enorm toegeleefd naar deze wedstrijd. We zien hoe de wedstrijd leeft bij de supporters en dat geeft een enorme boost. De sfeer op de afsluitende training was top. Komend weekend tegen FC Utrecht moeten we er met z’n allen weer staan, want het zou ook weer wel een lekker zijn om de volle winst in de zak te kunnen steken’, zo sluit Dankerlui af na de vierde remise in negen duels.

Door: Rene Vermetten.

BREDA - 21-10-2018, Rat Verlegh stadion. Dutch football Eredivisie season 2018 / 2019.  Willem II player Fran Sol off side goal during the match NAC - Willem II. Final score 2-2.

BREDA – 21-10-2018, Rat Verlegh stadion. Dutch football Eredivisie season 2018 / 2019.
Willem II player Fran Sol off side goal during the match NAC – Willem II. Final score 2-2.