Volley Tilburg heeft de goede reeks van de afgelopen weken een nieuw vervolg gegeven door met 3-1 van Stravoc te winnen. Ondanks een sterke wedstrijd met winst in de eerste drie sets, verzuimden de Tilburgse dames echter om de volledige winst binnen te slepen.

De prima vibes die de laatste weken bij Volley Tilburg rondwaren, zorgden al direct in de eerste set voor een degelijke voorsprong van zes punten. Toch kende de set een spannend einde: vanaf 21-15 kwam Stravoc sterk terug. De Tilburgers hielden echter stand en wonnen met 28-26.

Ook in de tweede en derde set ging Volley Tilburg in dezelfde lijn door. 25-20 en 25-21 gaven een prima beeld van de krachtsverhoudingen, waarbij gezegd moet worden dat Stravoc in de derde set even het idee kreeg dat er meer in zat. Maar op 13-16 schakelden de Tilburgse dames een tandje bij en stelden de winst in de partij veilig.

In de vierde set had Volley Tilburg wat moeite met de pass en slopen er fouten in het spel. Stravoc greep haar kans en sloot af met 20-25.

“Op naar Budel” luidt het devies voor volgende week. Op zaterdag 8 april om 19.00 uur is Ledub de volgende tegenstander.

Door: Theo van Etten