Het tij lijkt gekeerd voor het eerste damesteam van Volley Tilburg: na een moeizame periode worden de laatste weken de wedstrijden weer gewonnen. Zoals ook afgelopen zaterdag, waarin Thor met 1-3 opzij werd gezet.

“Wij vormden een sterk collectief, haalden op alle posities veel rendement uit de aanval en maakten weinig fouten” aldus een van de speelsters. De Tilburgers begonnen direct met een ijzersterke set waarin iedereen haar steentje bijdroeg. Na een felle strijd stond er dan ook 22-25 op het scorebord.

In de tweede set bleek dat het gas er wel op moest blijven, want de dames uit Bergambacht kwamen na 14-18 sterk terug en wonnen alsnog met 25-22. In set drie pakte Volley Tilburg dan ook goed door. Mede dankzij de nodige versterking die aan de kant stond te popelen om mee te doen, eindigde deze in 19-25. De vierde set leek qua scoreverloop slechts een formaliteit: 13-25.

Over drie weken staat de return in thuishal T-Kwadraat op het programma. Maar voor die tijd is komende zaterdag 1 april Stravoc de tegenstander. Aanvang 17.30 uur!

Door: Nathalie van Vliet-Beukelman en Theo van Etten