In de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar verstevigde Volley Tilburg haar koppositie. De dames wonnen met 0-4 van Inter Rijswijk na de setstanden: 17-25, 24-26, 17-25 en 24-26.

Met een aantal harde klappen werd al snel een gaatje geslagen. Rijswijk had de opdracht meegekregen om voluit te gaan met de service, maar dat pakte niet helemaal goed uit. Veel foutservices resulteerden in een eenvoudige setwinst voor Volley Tilburg. Aanvankelijk leek de tweede set een kopie te worden van de eerste, alleen grossierde ook de Tilburgse ploeg nu in servicefouten. Toch trok de ploeg van Johan van Vliet aan het langste eind.

In de derde set was Volley Tilburg heer en meester. Zo ging ook set 3 eenvoudig naar Tilburgse zijde. Set 4 was cruciaal voor de bonuspunten en die werden niet zomaar binnengehaald. Inter Rijswijk speelde met meer lef een aanvalspower en dat zorgde aan het einde van de set voor een 24-21 voorsprong voor de thuisploeg. Het publiek was dan ook in alle staten. Een fantastisch killblok van Lotte den Exter leidde echter de terugkeer in en in extremis pakte Volley Tilburg alsnog de vijf punten.

Uitblinkster
Gezien de gehele wedstrijd was het een verdiende uitslag. Vooral Loni Wissink was de uitblinkster. Bijna alle ballen die ze kreeg werden omgezet in een punt en aan het einde van set 4 bleef ze koel aan de servicelijn. Na tien wedstrijden blijft Volley Tilburg de trotse koploper en vanaf 12 januari gaat de strijd verder.

Bron: Volley Tilburg