In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft Volley Tilburg met 1-3 van het Limburgse VC Velden verloren. Na een hoopvolle start voor de Tilburgse club, kwamen de Limburgse dames goed op gang en trokken de wedstrijd naar zich toe.

Het harde werken van de Tilburgse vrouwen in de afgelopen weken leek al direct beloond te worden. Een snelle voorsprong in de eerste set leidde, ondanks heftige weerstand van VC velden, tot setwinst: 26-28. Na een mindere start van Volley Tilburg in de tweede set, werd de tweede set helaas met 25-21 verloren.

De club uit Limburg zat vervolgens prima in de wedstrijd, in tegenstelling tot Volley Tilburg. Na een zwak begin in de derde set liep de achterstand al snel op naar 0-7. Maar dankzij enkele slimme wissels en een prima samenwerking tussen de speelsters werd het nog spannend. Helaas voor de club uit Tilburg viel het kwartje verkeerd: 28-26. En hoe graag ze het dan in de vierde set wilden rechtzetten, het lukte Volley Tilburg niet om terug in de wedstrijd te komen. Ook deze set werd met 25-13 een prooi voor VC Velden, die vervolgens de wedstrijd op hun naam kon schrijven.

Dus moet het volgende week gaan gebeuren. Tegenstander is dan VCN uit Capelle. Het startsignaal zal klinken om 19:30u. Komt dat zien!

Door: Shauny Dieltjes en Theo van Etten