De dames van Volley Tilburg namen het afgelopen weekend op tegen Stravoc. In een wedstrijd met een geweldige ambiance trok de thuisploeg in drie van de vier sets aan het langste eind. De Tilburgse dames, die overigens prima speelden, werd slechts éen set gegund. Met name het thuispubliek fungeerde als zevende speelster in de heksenketel van Stramproy.

De eerste set eindigde in 25-19, waarbij Stravoc voornamelijk in de lange rally’s de sterkste bleek. De ploeg wachtte hun kansen af en verzilverde deze op de juiste momenten. De tweede set vertoonde eenzelfde beeld. Hierin kwam Volley Tilburg na een flinke achterstand sterk terug, maar moest de set met 27-25 toch aan Stravoc laten.

In de derde set zette Volley Tilburg de goede lijn door. Vooral Floor van den Nieuwenhoff en Nienke den Boogert waren ijzersterk in het achterveld, ook Femke Severijns en Finke van der Markt scoorden prachtige punten. De set ging dan ook met 21-15 naar de Tilburgers. Beide ploegen gingen in de vierde set opnieuw vol voor de winst. In een turbulente slotfase met een prachtig kill-block van Femke, maar ook een verhitte strijd buiten de lijnen, sloot Stravoc de set met 25-22 af. Eindstand: 3-1.

Volgende week komt koploper Sliedrecht Sport naar Tilburg, opnieuw een garantie voor volleybalspektakel!

Bron: Volley Tilburg / Angelique Remmers