Panningen, 25 januari – De druiven waren vorige week zuur voor Volley Tilburg, maar de strijd in de eerste divisie is nog lang niet gestreden. Met nog tien wedstrijden te gaan ligt de weg weer helemaal open.

De start van deze reeks vond plaats in Panningen, waar de ploeg van Johan van Vliet aantrad tegen het verdienstelijk presterende Olympia. De eerste set begon wat haperend en al gauw keek de Tilburgse ploeg tegen een 1-8 achterstand aan. Olympia startte met de nodige servicedruk, maar naarmate de set vorderde nam Volley Tilburg het heft in eigen hand.  Met name op de service en aanvalspower had de thuisploeg geen antwoord. Zo ging de set na een valse start alsnog eenvoudig naar Volley Tilburg, 17-25.

Set 2 was een eigenlijk een kopie van de eerste. Weer moest een grote achterstand ongedaan worden gemaakt, maar de ploeg bleef rustig. Onder aanvoering van een uitstekend spelende Maartje van Gestel ging ook deze set naar Tilburgse gasten, 22-25.
Vanaf set 3 ging de gaskraan open en werd het een eenzijdige galavoorstelling. Volley Tilburg liet zien over een hoog niveau te beschikken. Met name Anneloes Blaeser en Danielle Remmers scoorden naar hartelust. Zo ging de wedstrijd met 13-25 en 14-25 als een nachtkaars uit voor Olympia.
Een eervolle vermelding voor spelverdeelster Maartje van Gestel, die maar liefst 45 keer serveerde en daar 12 keer direct uit scoorde.

Met deze 4-0 overwinning neemt Volley Tilburg de koppositie over van Sliedrecht Sport, al is het op setsaldo. Volgende week gaat de competitie verder in het T-Kwadraat. Daar zal Stravoc de volgende tegenstander zijn voor Volley Tilburg, voor nu nog even nagenieten van een overtuigende overwinning!

Bron: Volley Tilburg