VC Wik Groot-Ammers was een onbekende tegenstander voor Volley Tilburg. Mogelijk gaf dat een extra stimulans om optimaal uit te gaan van de eigen kracht. Met als resultaat een degelijke 0-4 overwinning (16-25, 23-25, 22-25 en 21-25).

Van meet af aan was het spel van de Tilburgers goed verzorgd. Dankzij de prima passes wist spelverdeelster Aukje van Loon haar aanvalsters goed in stelling te brengen en de verdediging van VC Wik te ontregelen. In de loop van de tweede en derde set kwam de ploeg uit Groot-Ammers beter in het spel, maar de ‘big points’ werden steeds door Volley Tilburg verzilverd.

Ook de vierde set gaf eenzelfde spelbeeld: een degelijke voorsprong voor Volley Tilburg en het vastbijten door VC Wik. Maar ook nu behielden de Tilburgers de rust en zakte de moed bij VC Wik in de schoenen. Dankzij een prima verdediging en slim serveren werd ook deze laatste set binnengehaald.

Rentree
Afgelopen zaterdag maakte middenaanvalster Lotte den Exter haar eerste speelminuten in het tweede team. Een mooie opsteker voor Volley Tilburg, want er lijkt een einde te komen aan bijna een jaar blessureleed. Lotte raakte in december 2016 zwaar geblesseerd aan haar knie en hoopt binnenkort haar rentree in het eerste team te maken.

Komende zaterdag 18 november komt IMS/Voltena naar sporthal T-Kwadraat. Aanvang 17:30 uur.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg / Suzanne Muilwijk)