Het eerste damesteam van Volley Tilburg is er klaar voor: promotie naar de Topdivisie, het op een na hoogste volleybalniveau in Nederland, is de glasheldere doelstelling voor dit seizoen. In het voorbije seizoen eindigde het team, notabene als nieuwkomer in de eerste divisie, al op een keurige derde plaats.

Met de komst van Aukje van Loon is Dames-1 weer compleet. Zij vervangt spelverdeelster Shannon Dieltjes, die besloten heeft om haar carrière voort te zetten bij het tweede team van Volley Tilburg. Aukje is geen onbekende; zij speelde haar hele jeugd bij VC Sarto en heeft zich de afgelopen twee seizoenen doorontwikkeld bij het tweede team van Sliedrecht Sport. Samen met Marloes Vermeulen zal zij de spelverdeling voor haar rekening nemen.

Verder bestaat het team uit de middenspeelsters Lotte den Exter, Roxanne Fontanel en Suzanne Muijlwijk en passer-lopers Femke Severijns, Floor van den Nieuwenhoff, Angelique Remmers en Lotte van der Horst. De rol van diagonaal wordt ingevuld door Nathalie Beukelman, Anneloes Blaeser en de zeer ervaren Andra Apine. Libero Shauny Dieltjes completeert de groep.
De staf bestaat net als vorig seizoen uit: trainer/coach Johan van Vliet, assistent-trainers Jurgen Kapitein en Matthijs Stuurman. Teammanager is Jan Westland.

Op 24 september start de competitie met een uitwedstrijd tegen VCV in Veenendaal en op 1 oktober speelt Dames-1 haar eerste thuiswedstrijd. VC Velden is dan de tegenstander in de Tilburgse Topsporthal T-Kwadraat, dat tevens de vaste thuislocatie is. Aanvang 17:30 uur.

Wil je meer weten over Volley Tilburg? Kijk dan op de website www.volleytilburg.nl. Dames-1 volg je op Facebook via https://www.facebook.com/volleytilburgdames1.