Alle onderdelen van de CZ TTM Wandeltocht waren volgeboekt dit jaar. Hierdoor is de TTM Wandeltocht meer dan een volwaardig side-event van de Tilburg Ten Miles.

Voor zowel de 3,5, de 5, de 10 als de 15 mijl had het maximaal aantal toegestane deelnemers zich ingeschreven. Toch werd er geen ‘nee’ verkocht: deelnemers die zich op de dag zelf nog aanmeldden mochten gewoon meelopen. Zij ontvingen alleen geen medaille.

En zo wemelde het op zaterdag in de stad van wandelaars in allerlei soorten en maten: jong en oud, snel en minder snel, valide en minder valide. Voor iedereen was er wel een geschikte afstand voorhanden. Vrijwilligers van onder andere scoutinggroep Lord Baden-Powell verzorgden de inwendige wandelaar. Muziek en soms zelfs gladiolen bij de finish deden de rest.

Tilburg Ten Miles
Het centrum zindert op deze zaterdag sowieso. Een groepje Afrikaanse atleten loopt zich warm, tribunes worden opgebouwd en de dranghekken staan klaar. Tilburg is klaar voor het grootste sportevenement van het jaar, waarin prestatie en sfeer hand in hand gaan.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;