Abdij Koningshoeven, SG De Rooi Pannen en Golazo Athletics / Tilburg Ten Miles hebben een convenant getekend over de organisatie van de Trappistenloop PUUR. In het convenant is de rol die studenten van de opleiding evenementen bij de Trappistenloop spelen vastgelegd.

Dit bijzondere evenement wordt op zaterdag 27 mei voor de 7e keer gehouden en gaat over het terrein van Abdij Koningshoeven. Er is een ronde van 5 kilometer uitgezet, die men 1, 2 of 3 keer kan afleggen. Het is een zeer gevarieerd parcours met verharde en onverharde paden. Start en finish zijn nabij het Proeflokaal waar het na afloop altijd goed toeven is.

Aan de Trappistenloop is altijd een goed doel verbonden dat bepaald wordt door de kloostergemeenschap. De totale opbrengst van het evenement (minus de kosten) gaat naar dat goede doel. In 2017 is dat Stichting Metakids, die zich inzet voor onderzoek naar de stofwisselingsziekte waar jaarlijks ongeveer 800 baby’s in Nederland mee worden geboren. Zie voor meer informatie hierover www.metakids.nl

Op zondag 19 februari exact om 20.00 uur wordt de inschrijving voor de 7e editie van de Trappistenloop PUUR geopend op de website www.tilburgtenmiles.nl. Naar verwachting is het evenement, waar 300 mensen voor in kunnen schrijven, die avond nog volgeboekt.