Tot nu toe lukte het alleen HLB van Daal om te winnen van een thuisspelend Volley Tilburg. Een zelfde lot was CAS-CRM/ZVH beschoren. In de inhaalwedstrijd van zaterdag 3 maart kwam de ploeg uit Zevenhuizen niet verder dan één setoverwinning. Het werd 3-1 na setstanden van 25-20, 23-25, 25-22 en 25-16. 

Na een gelijk opgaand begin brak Gijs Moonen op 14-13 de ban. Hij zorgde met een prima servicereeks  voor een 18-13 voorsprong. Zevenhuizen kwam terug tot 21-20 maar de Tilburgers gaven gas bij. Met een killblok maakte Tim Swaan het karwei af.

De tweede set was voor CAS. Dankzij een prima blokkering  konden de Tilburgse aanvallers maar moeilijk tot scoren komen. Ook de knappe servicebeurt van Daan Smulders kon het tij niet keren en dus ging de set naar Zevenhuizen.

De service van Frank Compagne zorgde in combinatie met goed blokkeerwerk voor een snelle voorsprong in de derde set. Deze werd – ondanks veel servicefouten – gestaag uitgebouwd tot 24-19. Opnieuw verslapte Volley Tilburg in de slotfase en liet de tegenstander tot 24-22 terugkomen. De time-out van Guillermo Boogers bracht het team net op tijd weer in het juiste spoor, waarna Niki Samardzic de setwinst binnentikte.

Hierna leek verzet van de gasten definitief gebroken en de vierde was niet meer dan een formaliteit. Na een snelle voorsprong van de thuisploeg zetten de Tilburgers stevig druk op de tegenstander.  En haalde set binnen. Volley Tilburg staat nu samen met HLB van Daal gedeeld 5e.

Bron: Volley Tilburg