Op zaterdag 5 mei is het Nationale Straatvoetbaldag. Op deze dag vindt op het Pieter Vreedeplein voor de 6e keer het SVBN Straatvoetbaltoernooi plaats. Deze editie zijn de handen ineengeslagen tussen de winkeliersvereniging en Buurtsport. Zo helpt Decathlon Tilburg met divers entertainment en aankleding. 

Aan het toernooi doen 20 teams mee en er wordt in 4 verschillende categorieën gevoetbald; jongens 10-12 jaar, meiden 10-13 jaar, jongens 13-15 jaar en jongens 16+. De deelnemende teams komen uit diverse wijken in Tilburg.

Programma

Het straatvoetbaltoernooi  start zaterdagochtend om 09.30 uur. Dan beginnen de jongens tussen 10 en 12 jaar. De meiden starten om 11.30 uur en om 12.30 uur starten de jongens tussen 13 en 15 jaar. De oudste groep start vanaf 15.00 uur en de dag eindigt vroeg in de avond.

Entertainment

Rondom het toernooi is er genoeg entertainment te vinden voor jong en oud. Tilburgs straatvoetballer en tevens SVBN ambassadeur Nasser El Jackson komt langs om een demo te geven en daagt je uit in de pannakooi. Daarnaast verzorgt Decathlon Tilburg een warming-up en stallen ze divers sport- en spelmateriaal uit dat uitgeprobeerd kan worden. De Tilburgse beweegwagen is aanwezig voor de jonge kids, zij kunnen zich vermaken met verschillende speelmaterialen. Zij kunnen ook op de foto met Willem II mascotte Kingo, die in de ochtend aanwezig is.
Een DJ zorgt voor muziek en praat het geheel aan elkaar.