Gehuld in de clubsjaal opende de kersverse burgemeester Theo Weterings vanmorgen de HockeyDome bij HC Tilburg. Het was zijn eerste publieke optreden buiten de raadszaal. Zo’n 900 zaalhockeyers zullen voortaan in de wintermaanden kunnen spelen en trainen in een eigen overdekt hockeycomplex.

Zo trots als een aap zijn ze bij HC Tilburg. Chris Huisman, bestuurslid en initiatiefnemer van de HockeyDome: “Het is de eerste in Zuid-Nederland en we hebben alles binnen de eigen vereniging kunnen organiseren. Bovendien ben ik blij dat we hiermee investeren in de breedtesport.”

De HockeyDome is een enorme blaashal van 3.000 m2 en staat van december tot en met februari op veld 1 van HC Tilburg. De hal meet ongeveer 100 bij 30 meter en biedt ruimte aan twee zaalhockeyvelden inclusief tribunes. Crowdfunding droeg voor een kwart bij aan de totale kosten van € 400.000,-.

Ook voor senioren
Voornamelijk de jeugd zal gebruik gaan maken van de HockeyDome. Maar de hal biedt ook voor senioren veel voordelen. Chris: “Voorheen moesten ouders hun kinderen vaak op één zaterdag naar verschillende clubs brengen om te kunnen hockeyen. Dat is nu verleden tijd. Bijkomend voordeel zou weleens kunnen zijn dat ook senioren het zaalhockey gaan omarmen. Zo’n hal op eigen terrein neemt veel drempels weg, neem alleen al de toename van de efficiënte speeltijd.”

Saamhorigheid
De hal werd vorige week in elkaar gezet door zo’n 50 ouders onder begeleiding van een aantal experts. Alleen dat al bracht volgens Chris een groot saamhorigheidsgevoel teweeg: “Clubbinding is een hot issue, zeker voor een grote vereniging als HC Tilburg. Het samen opbouwen van zo’n hal geeft veel plezier en maakt je trots.” Bij HC Tilburg geldt overigens de regel dat elk zaalhockeyteam twee ouders levert voor het opbouwen en afbreken van de hal.

Multifunctioneel
“Met de komst van de HockeyDome kan HC Tilburg iets terug doen voor de gemeente”, aldus Chris. “Zij hebben ons bij de fusie goed geholpen bij de realisatie van ons prachtige complex. Des te jammer was het dat er gedurende de wintermaanden geen gebruik van kon worden gemaakt. Bovendien kunnen ook andere groepen gebruik maken van de HockeyDome. Denk aan scholen of senioren die overdag willen sporten.”
Wil je hier mee over weten, informeer dan bij Chris Huisman van HC Tilburg (www.hctilburg.com).

Door: Theo van Etten

 

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: