Aanstaande zaterdag komt HLB van Daal/DS uit Den Dungen naar Tilburg voor de volleybalwedstrijd tegen Volley Tilburg. Beide teams zijn de competitie in de topdivisie niet super begonnen. HLB van Daal/DS verloor de eerste twee wedstrijden en won afgelopen zaterdag van rode lantaarndrager Compaen. De ploeg staat nu 7e.

Volley Tilburg verloor de eerste wedstrijd in Nijmegen, herstelde zich in de laatste thuiswedstrijd, maar was vorige week kansloos tegen koploper Reflex. Bovendien verdraaide spelverdeler Lucas Vermeulen zijn knie en zal naar verwachting zes weken niet kunnen spelen. Frank Compagne heeft zich inmiddels een waardige vervanger getoond.

Kampioen van Noord-Brabant
De wedstrijd van aanstaande zaterdag gaat niet alleen om de plaats op de ranglijst, maar ook om het ‘kampioenschap van Brabant’. Prestige dus. Vorig jaar werd deze officieuze titel gewonnen door HLB van Daal. Zowel uit als thuis wisten de mannen van coach Sander Mulder te winnen. In de eindstand was Volley Tilburg met de tweede plaats de beste ploeg van Brabant.

Bron: Volley Tilburg / Leon de Leijer