In alle vroegte vertrekken de Nederlandse bowlingteams vrijdag 7 april naar Helsinki, waar zij tot eerste paasdag deelnemen aan de Europese kampioenschappen jeugd (EKJ). Onder hen twee talenten die trainen in Tilburg: Bart van Beers (17, Tilburg) en Ronan van der Loo (16, Hilvarenbeek).

Uitwijken naar Eindhoven
Door de brand in Dolfijn Bowling Tilburg (2016) moeten de talentvolle bowlers dit seizoen voor trainingen uitwijken naar Eindhoven. Het houdt het tweetal niet tegen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het aankomende EKJ, het toernooi waar zij vorig jaar al succesvol waren.

In 2016 behaalde zij met het team een bronzen medaille in het Team Event. Voor Van Beers wordt dit toernooi alweer zijn derde EKJ, na de edities van Leipzig (2015) en Reykajvik (2016). Van der Loo maakt voor de tweede keer deel uit van het Nederlands team.

Beiden reizen vol ambitie af naar Helsinki, waar de concurrentie hevig is. Met name vanuit de Scandinavische landen, Engeland en Duitsland. Het is interessant om te zien hoe de jongens er een jaar na de bronzen medaille voorstaan, wetende dat de concurrentie ook niet stil heeft gezeten.

Verschillende events
Het Nederlands team, dat bestaat uit vier jongens en vier meisjes, speelt in Helsinki verschillende events. Er wordt begonnen met het Doubles Event, daarna volgens het Team Event en het Singles Event. De beste 24 jongens en beste 24 meisjes sluiten het EKJ af met het Masters Event. Vorig jaar wonnen de Nederlandse jongens brons is de Doubles, Team en Singles Events. Het team wordt gecoacht door Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong.