De Brabant 8, ooit een ambitieus project van het Regionaal Talent Centrum Roeien (RTC), is tegenwoordig de geuzennaam van een roeiwedstrijd met landelijke deelname. TOR, de Tilburgse Open Roeivereniging, organiseerde deze tweekamp op zondag 7 mei al weer voor het tweede jaar op rij. Achtereenvolgens raceten zowel skull- (roeien met twee riemen) als boordroeiers (met één riem in beide handen) in een timetrial en vervolgens in een boord-aan-boord sprint.

Watersportbaan Tilburg
Het Wilhelminakanaal tussen de Trappistenbrug en de brug van Biest-Houtakker was vandaag omgedoopt tot ‘Watersportbaan Tilburg’. Bij de timetrial vertrok elke 15 seconden een boot om een tijd te zetten over een afstand van 3 kilometer. Op basis van deze klassering streden de roeiers later op de dag in tweetallen (boord-aan-boord) in een sprint van één kilometer voor de winst.

Dianne de Kok en Ingrid de Koning zitten in de organisatie en zijn zelf enthousiaste roeiers. Dianne: ‘Deze tweekamp is uniek in Nederland. We zijn vorig jaar gestart en hopen dat het elk jaar groter wordt. Dit jaar hebben zich al 16 teams uit het hele land ingeschreven.’ Ingrid vult lachend aan: ‘Maar we hopen natuurlijk dat een team van TOR wint.’ TOR bracht vandaag vier teams in het water, waarvan drie damesteams.

Wil je ook kennis maken met roeien, meld je dan via de website aan voor een gratis proefles: www.rvtor.nl.

Door: Theo van Etten

TILBURG - Brabant8 TOR, roeien 07-05-2017.

TILBURG – Brabant8 TOR, roeien 07-05-2017.