In het weekend van 16 en 17 april vinden in Kalkar (Duitsland) de Europese Kampioenschappen Run-Bike-Run over de korte afstand plaats. Bondscoach Armand van der Smissen maakte na de Run Bike Run van Hilversum, die gold als laatste ijkpunt, de 12-koppige selectie bekend. Op zaterdag 16 april komen de junioren in actie in de Duitse plaats en op zondag 17 april starten zowel de mannen als de vrouwen elite.

Tot de selectie behoren ook drie atleten van het RTC Tilburg. Van het Regionaal Trainingscentrum Tilburg, dat afgelopen jaar van start ging, wisten Joep Staps uit Tilburg, Alexander Picard uit Chaam en Stein Posthuma uit Delft zich te plaatsen voor dit EK.

Zij zullen op 17 april bij de Heren Elite strijden voor de winst over de korte afstand. Kort is relatief, deze wedstrijd wordt gestreden over 10 km hardlopen gevolgd door 40 km wielrennen met als afsluiting 5 km hardlopen.

De atleten van het RTC Tilburg trainen samen om elkaar te stimuleren tot optimale prestaties, iets wat nu geresulteerd heeft in de selectie van deze drie atleten voor het Nederlandse Team.