Afgelopen zondag, 18 september 2016, is in Tilburg op het Tilburg University Sports Centre het 29e Koning Willem II schermtoernooi geschermd. Het toernooi wordt georganiseerd door de Tilburgse Schermvereniging Rapier. Nadat op zaterdag eerst bijna 100 jonge schermertjes de zaal vulden met een groot jeugdtoernooi, was op zondag de Nederlandse schermtop aan de beurt. Er waren in totaal 74 deelnemers, vooral uit Nederland maar ook uit andere landen zoals België en zelfs China. De gehele dag werd gevuld met spannende schermpartijen op hoog niveau. Kletterende degens en overwinningskreten wisselden elkaar af. In de finale bij de dames stond Kelly Boone van de Brabantse schermclub SC Den Bosch tegenover haar clubgenote Day de Wijn. Nadat in het begin van de partij Boone eenvoudig leek uit te lopen, leek De Wijn in het tweede deel van de partij bijna te winnen. Maar Boone wist haar achterstand in te lopen en maakte met een fantastische steek op de teen van De Wijn de winnende treffer.

Bij de mannen kruisten Tristan Tulen uit Den Bosch (nu uitkomend voor Scaramouche) en David van Nunen van Delft Fencing Club de degens. Tulen had de vorige drie edities van het toernooi gewonnen. David van Nunen had in de halve finale de broer van Tristan, Rafaël, uitgeschakeld. De spannende partij golfde op en neer totdat Van Nunen uiteindelijk een voorsprong nam. Tulen gaf echter niet op en maakte het tot het laatste punt spannend. Dat laatste punt werd echter gemaakt door het jonge talent Van Nunen. Van Nunen won daarmee de partij en het toernooi.

In de B-poule (troostfinale) won Micha van Hees van Don Quichote van Nikki Zaman van de organiserende vereniging TSV Rapier

De volledige uitslag

Heren

1) David van Nunen (Fencing club Delft)
2) Tristan Tulen (Scaramouche)
3) Randy Postma (Fencing Club Almere) en Rafaël Tulen

Dames

1) Kelly Boone (SC Den Bosch)
2) Day de Wijn (SC Den Bosch)
3) Ellen Obster (Don Quichote) en Carmen Tulen (SC Den Bosch)

TILBURG -  Koning Willem II Schermtoernooi, TSV Rapier, 18-09-2016, Tilburg University Sports Center. Schermen.

TILBURG – Koning Willem II Schermtoernooi, TSV Rapier, 18-09-2016, Tilburg University Sports Center. Schermen.

TILBURG -  Koning Willem II Schermtoernooi, TSV Rapier, 18-09-2016, Tilburg University Sports Center. Schermen.

TILBURG – Koning Willem II Schermtoernooi, TSV Rapier, 18-09-2016, Tilburg University Sports Center. Schermen.