In een wisselend opgaande strijd met een bizarre ontknoping nam Volley Tilburg afgelopen zaterdag drie punten mee naar Tilburg. De uitwedstrijd tegen Vollingo eindigde in 2-3 met setstanden 21-25, 25-16, 13-25, 25-18 en 14-16.

De eerste set werd – vooral door fouten aan de zijde van de thuisploeg – overtuigend gewonnen door Volley Tilburg. Het spelbeeld draaide in de tweede set met 180 graden waarbij juist de ploeg van Johan van Vliet veel fouten maakte en Vollingo beter in het spel kwam. Een goede servicereeks aan Tilburgse zijde bracht in de derde set het vertrouwen en plezier weer terug bij Volley Tilburg. Het spelniveau steeg en de set werd met ruime cijfers binnengesleept. Toch keerde het tij opnieuw in de vierde set, die – ook weer met ruime cijfers – door de ploeg uit Gouda werd gewonnen.

Verrassende ontknoping
De vijfde set kende eenzelfde verloop als de hele wedstrijd daarvoor. Een stand van 8-14 in het voordeel van Vollingo werd omgebogen naar 14-14. Een sterke servicereeks van Anneloes Blaeser gecombineerd met hard werken, een goed blok, knappe aanvallen én een beetje geluk zorgden voor deze drastische wending. Wat niemand had zien aankomen gebeurde: Volley Tilburg won met het minimale verschil en trok zo de wedstrijd naar zich toe.

Laatste wedstrijd
Volley Tilburg rest nog één wedstrijd om de laatste vier punten van het seizoen binnen te halen. Dat moet dan gebeuren in de laatste uitwedstrijd tegen Peelpush op 21 april (19.00 uur, sporthal De Korref in Meijel). Theoretisch is een tweede plek in de eerste divisie het hoogst haalbare, maar dat zullen koploper Voltena en de nummer twee VoCASA niet laten gebeuren.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)