Tilburg 12 juni 2016,

Bernardina Juliani (47), een uit Indonesië afkomstige journaliste, fotografe en filmmaker, die al weer geruime tijd in Tilburg woont, heeft een korte film gemaakt met als thema ‘de ouder wordende hardloopster’.
Onderwerp van de film van drie minuten is hardloopster Renée van der Pluijm. In de voice-over maakt ze duidelijk wat haar motiveert om aan hardlopen te doen en te blijven doen. Bernardina heeft daar fraaie beelden bij gemaakt op diverse locaties, zoals de abdij Koningshoeven en de Drunense Duinen. Renée van der Pluijm is al jarenlang deelneemster aan tal van loop evenementen in de regio zoals Midden-Brabants grootste en gezelligste hardloopevenement de CZ Tilburg Ten Miles.
Bernardina Juliani zegt: ‘ Wat mij triggerde was dat Renée bezig blijft met de hardloopsport en marathons blijft lopen. Ze laat zien dat ouder worden niet erg is en dat je sportief bezig kunt blijven. Het werkt voor haar motiverend. Ik vind het een advies aan 45-plussers om actief te blijven.’ Bernardina wil een thema in filmpjes van maximaal drie minuten duidelijk maken. ‘Dan zijn ze geschikt voor verspreiding via social media. De ervaring is dat de aandacht zo lang ook vast te houden is. ‘
Met een knipoog naar het motto van Tilburg zeggen Renée en Bernardina ‘Tilburg, ze rent er’. Dat kan weer bij de CZ Tilburg Ten Miles in het weekeinde van 4 september. De inschrijving daarvoor draait op volle toeren. De film is hier te zien.
De film is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Boekenschop, CZ, CZ Tilburg Ten Miles, Runshop Greg van Hest, Trappistenloop Puur en Stichting Tilburg Ten Miles