BC Reeshof 1 kampioen en promoveert naar landelijke competitie

TILBURG – Op zondag 1 februari werd bij BC Reeshof de laatste dag van het competitieseizoen feestelijk afgesloten met het kampioenschap van het eerste team. Een heuse mijlpaal voor de club, want met het behalen van de 1e plaats in hoofdklasse kan de club doorgroeien in de  4e divisie landelijk.

Voor de laatste wedstrijd had BC Reeshof 1 maar drie punten nodig. In een volgepakte sporthal begon het eerste team enigszins gespannen aan de wedstrijden. Uiteindelijk werden mooie wedstrijden gespeeld en werd het kampioenschap dik binnengehaald met een 7-1 overwinning. Geschiedenis is geschreven, want volgend jaar treedt BC Reeshof voor het eerst aan in de 4e Divisie landelijk!

De overige teams van BC Reeshof draaien goed mee in de top-4 van de poule, zodat de juiste aansluiting behouden blijft met de 4e divisie. Ook is er genoeg jeugdtalent bij BC Reeshof, want vijf van de negen jeugdteams zijn kampioen geworden dit seizoen!

SC. BC. Reeshof is opgericht in 1983 waarbij zowel in recreatief als in competitieverband badminton gespeeld kan worden. Sinds 2005 is BC Reeshof gestart met senioren bondscompetitie beginnend met 1 team in de 3e klasse. Tien  jaar later is dit uitgegroeid naar 7 senioren teams en 9 jeugd teams.  Inmiddels  telt de club ruim 300 leden en behoort daarmee tot de top 10 badmintonclubs van Nederland.