Evenementen in februari 2023

 • NK Pure sprint

  Categorie: General NK Pure sprint


  11 februari, 2023

  NK PURE SPRINT

  Het NK Pure Sprint / Supersprint is hét Nederlands Kampioenschap voor het ‘echte’ korte werk op kunstijs. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter.

  Bij het NK Supersprint / Pure Sprint wordt het klassement van zowel de Super Sprint als Pure Sprint wordt teruggerekend naar de 100 meter tijd. Het NK Supersprint / Pure Sprint is vanaf junioren C.

  Het NK Supersprint / Pure Sprint is de finalewedstrijd van de Sprint League en vindt dus plaats in Tilburg op de Ireen Wüst IJsbaan.

  Lees meer op de website van schaatsen.nl. 

 • Challenge Cup

  Categorie: General Challenge Cup

  h/d
  23 februari, 2023

  De KNSB Challenge Cup supported by Rabobank, het grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem vindt plaats van 23 t/m 26 februari in het IJssportcentrum. Het evenement is gratis te bezoeken.

  De Challenge Cup, het grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem, vindt dit jaar plaats van 23 t/m 26 februari in IJssportcentrum Tilburg. Het evenement, waarbij verschillende zowel nationale als internationale toppers aanwezig zijn, wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap. 

  Tijdens de Challenge Cup kun je van donderdag t/m zondag genieten van vier verschillende disciplines (Solorijden Mannen, Solorijden Vrouwen, Paarrijden & IJsdansen) in verschillende leeftijdscategorieën. De Challenge cup is daarnaast voor zowel nationale als internationale rijders de laatste kwalificatiemogelijkheid voor het WK Kunstrijden dat plaatsvindt van 20 t/m 26 maart (in Saitama, Japan).