Appie Krijnsen wordt de nieuwe technisch manager van Volley Tilburg. De voormalige volleybalcoach gaat zich richten op de kwaliteit van het trainerscorps binnen de vereniging. Daarmee zet Volley Tilburg in op een kwaliteitsimpuls, niet alleen voor de eigen club maar ook voor de hele regio.

Met Krijnsen haalt Volley Tilburg een schat aan ervaring binnen. Al in de jaren negentig leidde hij de vrouwen van VVC twee maal naar de landstitel en werd kampioen met de mannen van Dynamo. Hij was succesvol trainer bij onder andere Brevok en Orion en reikte met de dames van Sliedrecht Sport tot de kwartfinales van de Challenge Cup.  Ook was hij bondscoach van Jong Oranje en werkte hij in Frankrijk en België. Daarnaast is hij docent aan de HAN in Nijmegen.

“Met Appie als technisch manager hebben we een van de beste opleiders van Nederland in huis”, aldus Job van den Aker van Volley Tilburg. “Hierdoor krijgt onze volleybalvereniging én de regio een enorme kwaliteitsimpuls. Zo leggen wij het fundament voor de verwezenlijking van onze droom.”

Nieuwe koers
Met deze ‘droom’ verwijst Job naar de nieuwe koers van Volley Tilburg. De vereniging is qua ledental inmiddels de zesde van Nederland. Een meer professionele organisatie moet het volleybal in de hele regio naar een hoger niveau tillen. “De nieuwe rol van Appie Krijnsen is daarmee een logische stap” vult Van den Aker aan.

Motto
De nieuwe technisch manager gaat zich vooral richten op de trainingen en de organisatiestructuur daarvan. “Iedereen heeft recht op een goede training”, legt hij uit. Mijn motto luidt: ‘Een glimlach op je gezicht, het zweet op je voorhoofd en stralend naar buiten.’ Met die insteek wil ik de basis van het volleyballen binnen Volley Tilburg neerzetten.”

Volleybalcafé
Ideeën heeft Appie al volop. Zo denkt hij aan het organiseren van clinics en een volleybalcafé. “Trainen is meer dan volleyballes geven”, zegt hij. Pedagogiek, didactiek en tactiek zijn belangrijke vaardigheden waarover een trainer moet beschikken. En ondanks mijn ervaring heb ik ook niet alle wijsheid in pacht. Iedereen mag een eigen visie hebben op het trainerschap, mits hij of zij maar kan uitleggen waarom dat de juiste weg is.”

Door: Theo van Etten