Angel Delevaque is geselecteerd voor de ISU WK Kunstschaatsen voor Junioren, die van 26 februari tot en met 3 maart in Taipei City worden gehouden. Het 13-jarige lid van TKV voldeed aan de kwalificatienormen bij selectiewedstrijden in Dortmund (NRW Trophy, 2e plaats), Alkmaar (KNSB Cup, 1e) en Heerenveen (KNSB Cup, 1e) en afgelopen weekend in Oberstdorf bij de Bavarian Open (2e plaats).

Delevaque, getraint door Jorik Hendrickx, werd in het seizoen 2022-2023 Nederlands kampioen in de advanced novice-categorie. Ze maakte tevens indruk met haar debuut op het Internationale podium. Bij de Junior Grand Prix in het Oostenrijkse Linz eindigde Delevaque in een sterk deelnemersveld op een fraaie elfde plek. Ze ontving voor die prestaties de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs 2023 voor het talent van het jaar uit handen van Sjoukje Dijkstra.

Omdat het WK Junioren al op maandag 26 februari begint in de hoofdstad van Taiwan, moet Delevaque de Challenge Cup en het NK Kunstschaatsen in Tilburg (22-25 februari) dit jaar helaas overslaan.

Bron; KNSB

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken.