Borne, 29 augustus 2015

De Run-Bike- Run in Borne is een klassieker en beleefde dit jaar haar 25e editie. Net als andere jaren was de wedstrijd volledig volzet en stonden in totaal ruim 600 deelnemers aan de start. Het goede weer en het talrijk opgekomen publiek deden de rest.

De wedstrijd geldt als 7e wedstrijden van de 9 nationale wedstrijden van het Dare2 Tri Duathloncircuit het oudste circuit binnen de Nederlandse Triathlon Bond.

Bij de dames ontstond na 6,5 km lopen een kopgroep met Joyce Vrijenhoek, Ann Schoot Uiterkamp en de pas 19 jarige Fleur Baljet.
Tijdens het fietsen wist Schoot Uiterkamp 40 seconden voorsprong te nemen en reden Marina van Dijk en Eline Lute-Kuin terug naar voren.
De finish was de spannendste van alle 25 edities. Schoot Uiterkamp wist net stand te houden op 3 seconden gevolgd door Baljet en Vrijenhoek die dezelfde tijd kregen toegewezen.

Bij de heren nam Stein Posthuma meteen na de start afstand om 20 seconden voor Maikel Zuiderhoudt en 30 seconden voor een groepje met Alexander Picard, Pim de Kok en Gerben Schreurs te wisselen.

Alexander Picard reed naar de leiding en wist 1,5 minuut voorsprong te nemen op een groepje met Posthuma, Zuiderhoudt en de Kok.
De overwinning voor de RTC-atleet uit Chaam kwam niet meer in gevaar. Zuiderhoudt pakte zilver voor plaatselijke favoriet de Kok.
De Kok vertrekt naar Zofingen om volgende week deel te nemen aan het WK Lange Afstand.
De meeste anderen atleten bereiden zich nu verder voor op het NK dat op 31 oktober in Assen wordt georganiseerd.

In het circuit kan Marina van Dijk de overwinning niet meer ontgaan. Alexander Picard heeft zijn leidende positie versterkt.