Aanstaande zondag (8 mei) zal Brabander Alexander Picard, trainend bij het RTC Tilburg, aan de start staan van het Europees Kampioenschap Powerman in Kopenhagen. Ook wel de klassieke of lange afstand genoemd. De wedstrijd bestaat uit 10km lopen (2 rondes van 5km), 60km fietsen (2 rondes van 30km) en een afsluitende 10km lopen over hetzelfde parcours als de eerste run.


Alexander heeft, na zijn deelname aan het EK in Kalkar over de korte afstand, even rust genomen en heeft daarna lekker door getraind. Ook heeft hij in de voorbereiding een Grand Prix wedstrijd in het Franse Parthenay gedaan. Deze wedstrijd gold als snelheidsprikkel, en ook heeft hij nog een aantal lange trainingen gedaan om de afstand van de Powermanwedstrijd in de benen te krijgen.

Deze laatste week tot de wedstrijd van aankomende zondag zal bestaan uit nog wat rustiger werk met daarin misschien ook nog een wat langere, rustige fietsronde. De vorige regenachtige week maakte vooral de fietstrainingen wat lastiger.

Alexander reist donderdag af naar Kopenhagen, waar hij de dagen voor de wedstrijd de verschillende parcoursen zal verkennen en rustig nog wat kan fietsen en lopen zodat hij optimaal aan de start kan verschijnen.


Na een goed fietsonderdeel in Kalkar en twee goede looponderdelen in de Franse Grand Prix in Parthenay, hoopt Alexander deze nu te kunnen combineren tijdens het EK Powerman. Zijn streven is om in Kopenhagen in de top 10 te eindigen.
Daarvoor moet hij een goede eerste run wegzetten, niet te hard, maar hopelijk in een mooi groepje, waarna hij op de fiets wellicht wat plaatsen kan opschuiven. De tweede run hoopt hij het ten opzichte van de concurrentie beter te doen en daardoor als het meezit verder naar voren te kunnen opschuiven.  We zijn benieuwd op welke plek deze atleet van het RTC Tilburg zal eindigen.