TILBURG – Meer dan 700 wedstrijden speelde Bjorn Willemse voor de Tilburg Trappers. Gisteren vond zijn afscheid plaats in een bomvol IJssportcentrum Stappegoor. “Het was een heel mooi afscheid. Ik kreeg er een brok in mijn keel van.”

Al een paar seizoenen twijfelde Willemse om te stoppen met ijshockeyen omdat het erg veel tijd vergt. Nadat de Trappers afgelopen seizoen voor de tweede keer de Oberliga wonnen, vond hij dat dit het juiste moment was om te stoppen. “Ik ben momenteel 33 en af en toe moet je je moment kiezen. Heel veel mooier dan nu te stoppen is er niet.”

Carrière vol hoogtepunten

Bjorn Willemse speelde maar liefst 727 wedstrijden voor de Trappers en had in al zijn duels in totaal 1265 strafminuten verzameld. Terugkijkend op zijn carrière bij de Tilburgers was het één groot hoogtepunt. “Ik heb heel mijn carrière genoten van alles om de club. Van de spelers tot aan de staf en natuurlijk van onze fans. Mijn hoogtepunt uit mijn carrière is mijn eerste kampioenschap in 2007 en de eerste keer dat we de Oberliga wonnen omdat toen alles echt nieuw was.”

Afscheid

Voorafgaand aan de wedstrijd van gisteren, kreeg Willemse uit handen van voorzitter Ron van Gestel de gouden clubspeld. Bovendien zal zijn rugnummer 25, nooit meer door een andere speler bij de ijshockeyclub worden gedragen. “De speld had ik verwacht, want eerder in de week kreeg ik via de app een fotootje met mijn naam op de VIP stoelen. Het shirt had ik absoluut niet verwacht. Dit is één van de grootste eer die je kunt halen en is een mooi gebaar van de club.”

Door: Niels Verzijlberg | @NielsTilburg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide show te bekijken;