Op dinsdag 27 december vond de feestelijke opening van de interactieve glijbaan plaats. De ‘rode glijbaan’ is vernieuwd met flitsende lichten, kleuren en geluid. De glijbaan staat in het teken van snelheid, competitie en dit alles in het thema van koraal. Om 13.00 uur telde DJ Sil Smetsers samen met alle bezoekers af van 10 tot 0. De bezoekers die de naam of een deel van de naam hadden geraden, openden de glijbaan officieel met het doorknippen van een lintje. Daarna werd de nieuwe naam door de vrolijke schildpad onthuld: CORAL SPLASH! Iedereen in de rij stond vervolgens te popelen om de glijbaan uit te proberen.

Een kwartier voor de officiële opening van de glijbaan vormde zich langzaam een lange rij onderaan de trap van de glijbaan. Alle prijswinnaars die ‘Splash’ in de naam hadden bedacht, mochten tijdens de feestelijke opening als eerste van de glijbaan af. Daarna mocht iedereen, jong en oud, van de glijbaan afroetsjen. Enthousiaste kids kwamen één voor één van de glijbaan af en bekeken gelijk hun score. Vervolgens liepen ze door naar het ‘zoek je foto bord’ om daar hun foto via de Ipad op te vragen en eventueel te mailen naar het eigen mailadres.

Vette muziek en een leuke sfeer
De hele middag werd er leuke muziek in het bad gedraaid. DJ Sil Smetsers zorgde voor een leuke mix aan muziek, van top 40 muziek tot aan Nederlandse meezingers. Bij de entree werden de bezoekers onthaald met een mooie ballonnenboog en een loper. In het recreatiebad was alles versierd met vlaggen en opblaasbare zeedieren en in het sportbad lag er een Finding Nemo stormbaan voor de oudere kinderen. Kortom, er hing een goede en gezellige sfeer en er was voor ieder wat wils!

Innovatieve glijbaan
De vernieuwde glijbaan is innovatief door onder andere het spelelement. Men dient voorafgaand aan het glijden een keuze te maken op een knoppenkast, die bovenaan bij de glijbaan staat. De gasten kunnen hierbij kiezen óf ze een spel willen spelen óf met een
bepaald themageluid van de glijbaan willen glijden. Wanneer zij voor het spel ‘Aquasmash’ kiezen, kunnen de waaghalzen tijdens het glijden allerlei gekleurde knoppen aanraken. Elke kleur staat voor een andere score. De snelheid in de glijbaan wordt ook gemeten en deze scores worden samen opgeteld tot een totaal score. Op deze manier kun je de competitie met je vrienden aangaan. En voor wie de complete beleving wil ontdekken, kan ervoor kiezen een foto van zichzelf te laten maken op het moment dat je de
glijbaan uitraast. Nieuwsgierig naar deze beleving? Kom naar Recreatiebad Stappegoor en ervaar het zelf!

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken;