In een bij vlagen aantrekkelijke pot ijshockey heeft DESTIL Trappers het thuisduel tegen Füchse Duisburg met een ruime zege afgesloten. De lijstaanvoerder werd met een 6-2 nederlaag huiswaarts gezonden.

Tilburg trok vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Martin de Wilde fel van leer. In de derde minuut volgde de beloning voor de Sturm und Drang tactiek van coach Bo Subr. Ivy van den Heuvel verraste vanaf de achterlijn Duisburg goalie Lucas di Berado, 1-0. Zevenenveertig seconden later was het weer raak. Een vloeiende, op hoog tempo uitgevoerde combinatie tussen Diederick Hagemeijer, Justin Larson en Mitch Bruijsten werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond. De Duitse koploper leek lamgeslagen en het aanwezige publiek ging er eens goed voor zitten, maar buiten een afgekeurde treffer van Bruijsten werd er niet meer gescoord in de eerste periode.

Na de dweil was er sprake van meer evenwicht in de tweestrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar zowel Ian Meierdres als Lucas di Berado wilden van geen wijken weten. Zelfs een uiterst makkelijk gegeven penaltyshot hielp de gasten niet in het zadel. Chris St. Jacques slaagde er niet in zijn voormalig ploeggenoot, Ian Meierdres, te passeren. In de slotminuut van de periode vielen er alsnog twee goals. Een droge knal van Norman Martens door een woud van benen betekende de anslusstreffer, maar 18 seconden voor de zoemer zorgde Justin Larson voor een 3-1 tussenstand.

Lange tijd leek dit de eindstand te worden, totdat Andre Huebscher profiteerde van een onachtzaamheid in de Trappers defensie. Het bleek de opmaat naar een Tilburgs doelpuntenfestijn in de laatste tien minuten van het duel. Via treffers van Diederick Hagemeijer, Mitch Bruijsten en Justin Larson won de regerend Oberliga kampioen ook zijn derde thuisduel.

‘De 3-1 van Justin (Larson) was enorm belangrijk’, analyseerde Diederick Hagemeijer na afloop. ‘Deze wedstrijden worden op momenten beslist. Het gaf ons de boost die we nodig hadden en haalde het momentum weg bij Duisburg.’ Met een goal en drie assists had de Tilburgse captain een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg. ‘Dergelijke statistieken zeggen me niet zoveel. Wie er scoort maakt me geen donder uit. Het gaat erom dat we winnen.’

Bron: Destil Trappers.

TILBURG - Destil Trappers - Füchse Duisburg 09-10-2016.

TILBURG – Destil Trappers – Füchse Duisburg 09-10-2016.