De twee Vidraten Wouter Borghs & Wouter Withagen, net afgestudeerd aan Tilburg University, starten aankomend weekend het FISU WK in Poznan, Polen.

Het FISU WK is een internationale universiteit wereldkampioenschappen. Ze zullen dit doen in een 8+, waar nog 6 andere roeiers en de stuurvrouw van de Delftse studentenroeivereniging Laga in de boot zitten.Meedoen aan het FISU WK kan alleen doormiddel van een kwalificatie race die gevaren worden begin Juli. Uiteindelijk wordt er dan door de KNRB besloten of de boot mag deelnemen.

Vanaf begin juli zijn Wouter en Wouter onder volledige begeleiding van Susannah Chayes profcoach op Vidar en Laga begeleid naar het toernooi. Dit FISU WK is niet het eerste internationale toernooi waar Wouter en Wouter aan zullen deelnemen. Eerder hebben zij vorig jaar een bronzen medialle behaald op de Universiade in Gwangju, South Korea. En in 2014 heeft Wouter Borghs ook deelgenomen aan het FISU WK waar hij een 4e plek behaald heeft. Wouter withagen heeft dat jaar deelgenomen aan de Wereldkampioenschappen onder de 23 jaar.

Inmiddels zijn de mannen samen vertrokken naar Polen, gisteren roeide ze voor het eerst roeien rond de klok van 15.30. De finale zal zondag starten voor de mannen om 15.47