2 dagen, 5 evenementen, 48 tafels, 450 tafeltennissers. Dat zijn de ingrediënten voor het zesde Tafeltennisweekend dat komend weekend 10 en 11 november in T-kwadraat wordt georganiseerd. Naast de Nederlandse studentenkampioenschappen en wedstrijden voor de Nederlandse jeugdtop is er volop ruimte voor de breedtesport, paratafeltennis en side-events.

Op zaterdag is er ruimte voor de breedtesport en een side-event dat zich richt op jongeren uit de Tilburgse wijken en omgeving. Dit wordt georganiseerd door Buurtsport in samenwerking met een drietal Tilburgse verenigingen. Tevens wordt een jeugdranglijsttoernooi gehouden. 171 jeugdspelers uit heel Nederland doen hieraan mee. Het toernooi begint om 10.00 uur en de finales zijn eind van de middag gepland. Ook is er een tafeltennistoernooi en -clinic voor jongeren uit de Tilburgse wijken (en omstreken). De clinic vangt aan om 15.30 uur, het toernooi start om 17.00 uur.

Op zondag vindt het A-Jeugdranglijsttoernooi plaats. Vanaf 10.00 uur speelt vrijwel de gehele nationale jeugdtop. Onder hen de Tilburgse zusjes Julia en Anya Cao. Dit is in het najaar het enige toernooi waar deze toppers hun krachten met elkaar kunnen meten.

Nederlands Jeugd Kampioen Paratafeltennis
Hier zullen 12 jeugdspelers met een beperking strijden om de nationale titel. Onder de deelnemers Ivana Maas die uitkomt voor De Batswingers uit Gilze. Het is pas de vierde keer in de geschiedenis dat er een NK voor deze doelgroep georganiseerd wordt. Het aantal deelnemers is in die jaren verdubbeld van 6 naar 12. Ook dit toernooi start om 10.00 uur.

Nederlandse Studenten Kampioenschappen Tafeltennis
Door ongeveer 70 studenten van 12 studentensteden wordt gespeeld om de titel Nederlands Studenten Kampioen (NSK heren en dames) en om de PingPongStudentenTeamCup. Het deelnemersveld van deze NSK Tafeltennis begint vorm te krijgen. Er zijn inmiddels inschrijvingen uit meer dan 12 steden. We hebben ook hier een mooi deelnemersveld, met onder andere STT Hyperion voorzitster Lynn Martens en diverse spelers uit de landelijke competitie.Bij de heren zal Stefan Tromer zijn titel verdedigen. Bij de dames zijn er twee toppers die voor Brabantse steden uitkomen: Amber van de Velde komt uit voor Eindhoven, Alice Barendregt komt uit voor Tilburg. Ook dit toernooi start om 10.00 uur.

Schouder aan schouder
De organisatie van het Tafeltennisweekend is in handen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB), samen met een vaste kern van vrijwilligers. Ook tijdens het weekend zelf zijn er ongeveer 40 vrijwilligers van diverse Brabantse verenigingen om de organisatie te ondersteunen.
De organisatie van de NSK is in handen van STT Hyperion. Zij wordt hierbij ondersteund door Studentensport Tilburg en Studentensport Nederland en de Tilburgse Studentensportbond FOSST.
Buurtsport Tilburg en de Tilburgse verenigingen LUTO, Irene en TIOS ’51 verzorgen het programma op zaterdag vanaf 15.30 uur.

Meer informatie
Adres: Sporthal T-Kwadraat, Olympiaplein 383, 5022 DX Tilburg
Meer informatie over het gehele weekend vind je op https://www.nttb.nl/zuidwest-west/nieuws/10-en-11-november-jeugdranglijstweekend-tafeltennis-met-diverse-mooie-side
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ineke de Graaf (graaf@tafeltennis.nl, 06-21282052).

 

 

 

 

 

 

 

TILBURG - Tafeltennis breedtesport toernooi 19-11-2016. T Kwadraat

TILBURG – Tafeltennis breedtesport toernooi 19-11-2016. T Kwadraat