Op zondag 31 mei a.s. organiseert Ponyclub SPONA haar 60-jarig jubileum concours. De wedstrijd wordt georganiseerd op het terrein van Stal Berkelmans, Kouwenberg 1 te Tilburg en zal starten om 09.30 uur en eindigen rond 16.00 uur.

Ponyclub SPONA is opgericht door de heer Cor van Loon op 15 oktober 1955 en was daarmee de 1e  ponyclub van Noord-Brabant.  De eerste leden waren Tinus van Loon, Noud Vughts, Harrie Versteijnen en Ad Vromans. SPONA is een ponyclub met een rijke historie waarbij veel kinderen in deze afgelopen periode met veel plezier de paardensport hebben uitgeoefend en dit nog steeds doen. Momenteel bestaat de club uit 13 leden die 1 keer per week samen trainen voor de wedstrijden en daarnaast leuke activiteiten hebben zoals een jaarlijks ponykamp, buitenritten en activiteiten zonder pony.

Tijdens het KNHS outdoor seizoen worden er pony selectiewedstrijden georganiseerd in KNHS kring De Baronie. Vanuit de kring hebben we een van de vijf selectiewedstrijden toegewezen gekregen. Het doel van een selectiewedstrijd is om de beste combinaties af te vaardigen naar de regiokampioenschappen en om de combinaties te laten strijden om het kringkampioenschap. Tijdens ons jubileum concours worden de disciplines dressuur en afdelingsdressuur gereden in de klasse B tot en met Z2.

Daarnaast is er een strodorp aanwezig waarbij allerlei leuke (ruitersport-)artikelen te koop zijn.

SPONA nodigt iedereen uit om tijdens dit gezellige evenement op deze mooie locatie te genieten van de ruitersport.