Vier atleten van het RTC Tilburg kwamen gisteren in Enschede in actie. In Enschede vormde de Team Relay de safsluiting van de Run Bik Run series. Een spectaculaire wedstrijd, want de teams, bestaande uit 4 personen, legden de korte race in estafettevorm af. Het wisselen gebeurde op het middenterrein goed zichtbaar voor het aanwezige publiek. De afstanden waren kort: per teamlid werd 2,5 km hardgelopen, 6,6 km gefietst en 500m hardgelopen waarna werd gewisseld naar het volgende teamlid. Bij het fietsen was stayeren niet toegestaan.

Kanshebber op de titel was team UnItd met daarin atleten Stein Posthuma en Joep Staps trainend bij het RTC Tilburg. Al de hele competitie word met TC Twente gestreden om de eerste positie. De twee andere Brabantse deelnemers, Alexander Picard en Armand van de Smissen, van het RTC kwamen uit voor Team Keep on Running-Hammer.

Joep Staps startte als eerste bij Team UnItd. Na een snelle eerste run, en een stuurfout tijdens het fietsen die tijd kostte, kon hij als 4e wisselen. Joep heeft in de zomer een zwaar trainingsblok afgewerkt en dit was zijn eerste wedstrijd weer sinds juli. De 2e en 3e atleten van het team wisten de plek vast te houden en Stein Posthuma ten slotte kon, terwijl hij zich niet hemaal fit voelde, ook de 4e plek en voorsprong op TC Twente (belangrijk voor het eindklassement) vasthouden. Ook Team Hammer met Armand van der Smissen en Alexander Picard kon geen bedreiging meer vormen voor de eindoverwinning van Team UnItd.

Dit was de laatste van een serie van 5 wedstrijden waarin gestreden werd om de winst per wedstrijd en om de punten voor het totaalklassement. Het niveau lag hoog door deelname van goede atleten en een mooi concept met stayerwedstrijd en een afsluitende teamrelay gisteren. Deze wedstrijd was mooie reclame voor deze prachtige sport, en een uitdaging voor alle teams en geïnteresseerden om het volgend jaar nog spannender te maken.

Uitslag 5e wedstrijd in Enschede
1e EdoSports 1u25:47
2e TTvW Hof van Twente 1u26:04
3e Team Run2Day 1u26:32
4e Team UnItd 1u27:40
5e Team Keep on Running – Hammer 1u28:23
6e TC Twente 1u28:58

Eindstand competitie:
1e Team UnItd met Joep Staps en Stein Posthuma van RTC Tilburg
2e TC Twente
3e Team Hammer met Alexander Picard en Armand van der Smissen van RTC Tilburg