Op zondag 13 december organiseren IJsclub Tilburg en de atletiekverenigingen Attila en Tilburg Road Runners voor de vijfde keer een winterduatlon in Tilburg. Dit sportevenement in Tilburg combineert schaatsen op de Ireen Wüst ijsbaan met lopen op de gemeentelijke atletiekbaan.
Iedereen kan meedoen, recreanten en wedstrijdatleten, jong en oud. Na diverse rondjes op de ijsbaan afgelegd te hebben worden de schaatsen in de wisselzone verwisseld voor loopschoenen. Vervolgens loop je naar de atletiekbaan waar het looponderdeel wordt afgewerkt. De finish is op de atletiekbaan. 

Voor elk onderdeel en leeftijdscategorie is deelname in teamverband mogelijk waarbij de ene deelnemer schaatst en de andere loopt. Ook is de combinatie kind en ouder mogelijk, kinderen van 7 t/m 10 jaar nemen het schaatsonderdeel voor hun rekening en hun vader of moeder gaat daarna hardlopen.
Alle kinderen die meedoen aan één van de jeugdonderdelen krijgen na afloop bij de prijsuitreiking een bioscoopbon.
Er wordt om 9.15 uur gestart met een wedstrijd voor kinderen vanaf 7 jaar waarna diverse onderdelen voor de jeugd volgen. Om 10.15 uur wordt er gestreden in een speciale duo wedstrijd voor deelnemers vanaf 16 jaar. Het evenement wordt afgesloten met een wedstrijd voor de senioren en masters.
Voor de tijdwaarneming wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten (T-racer) die al aanwezig zijn op beide banen. De deelnemers en toeschouwers kunnen de tijden en het aantal afgelegde ronden volgen op de scoreborden bij de ijsbaan en atletiekbaan.
Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 6 december, er is geen gelegenheid tot na inschrijving. Alle informatie is te vinden op www.schaatsloop.nl.