TILBURG 12 maart 2016,

De Leden van Bowls Club Tilburg kijken vol verwachting en met spanning uit naar het door hun te organiseren ” Open B.C.T. Triple Toernooi ” dat komende dinsdag 15 maart zal worden gehouden. Dit toernooi zal worden gespeeld in Sportcomplex T-Kwadraat (zaal 1) Olympiaplein aan de Stappegoorweg in Tilburg. Aanvang 10.00 uur en zal duren tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Dat dit evenement onder de bowlsspelers goed staat aangeschreven blijkt wel aan het aantal inschrijvingen dat werd ontvangen. Meerdere teams hebben wij helaas moeten teleurstellen omdat zij niet meer geplaatst konden worden. Dus gaan a.s. dinsdag 24 triples (72 deelnemers) uit heel Nederland op 6 matten hun best doen en strijden om de overwinning.

Voor degene die het nog niet weten Bowls is een sport die zijn oorsprong vindt in Engeland. Het wordt haast in alle Engels sprekende landen gespeeld. Daarnaast is Bowls ook in een groot aantal andere landen heel populair. Bowls kan men buiten spelen (outdoor) maar in Nederland wordt meestal binnen gespeeld (indoor) op matten van 30 meter lang en 4 meter breed. Gespeeld wordt met ballen van kunststof (bowls genaamd) met afgeplatte zijkanten. Het is de bedoeling bij Bowls om de bowlsballen zo dicht mogelijk bij de jack, een klein wit balletje, te rollen en daarbij natuurlijk te proberen, de bowl van de tegenstander zo ver mogelijk van de jack te houden of te trachten die weg te spelen.

Je kunt Bowls spelen één tegen één (single), twee tegen twee (pairs) of drie tegen drie (triple). Bowls is een sport die niet moeilijk is om aan te leren, vraagt niet om een specifieke conditie en is daarom buitengewoon geschikt voor personen die al geruime tijd geen of nooit een sport beoefend hebben. Nieuwsgierig geworden dan adviseren wij U om op 15 maart een kijkje te komen nemen tijdens het toernooi. Ook kunt U de site van Bowls Club Tilburg raadplegen www.bowlsclubtilburg.nl