Op zaterdag 19 november en zondag 20 november wordt er volop getafeltennist in T-Kwadraat.
Op vrijdagavond 18 november worden 56 tafeltennistafels neergezet in deze prachtige sporthal. Er liggen al 288 balletjes klaar.
Met 6 verschillende evenementen is er een unieke mix van breedtesport en topsport, voor sporters met en zonder beperking, en van georganiseerd en ongeorganiseerd sporten.

Zaterdag 19 november
235 jeugdspelers uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor het breedtesport toernooi op zaterdag. Zij starten om 10.00 uur, rond 17.30 uur staan de laatste wedstrijden gepland.
Buurtsport Tilburg maakt dankbaar gebruik van de tafels die op zaterdag 19 november vanaf 16.00 uur niet meer gebruikt worden. Zij organiseren twee toernooien.
Van 16.30 tot 18.30 uur is er een toernooi voor kinderen tot en met 12 jaar. Parallel hieraan verzorgt de trainer van LUTO een Table Stars programma. Hier kunnen de kinderen allerlei tafeltennisgerelateerde spelletjes doen.
Van 19.00 tot 21.00 uur is er een toernooi voor Tilburgse jongeren, iedereen vanaf 12 jaar is hier welkom.

Zondag 20 november
Op zondag verwachten we ongeveer 180 deelnemers aan 3 toernooien.
Vanaf 10.00 uur speelt vrijwel de gehele nationale jeugdtop. Dit is in het najaar het enige toernooi waar deze toppers hun krachten met elkaar kunnen meten. Onder andere de Tilburgse zusjes Julia en Anya Cao van TIOS ’51 strijden hier om de ranglijstpunten. Zij wonnen allebei het vorige A-Jeugdranglijsttoernooi in maart in Den Haag. Beide meiden staat nu een leeftijdscategorie hoger. We zijn benieuwd hoe hoog ze deze keer zullen eindigen.
Op zondag 20 november is er ook het Nederlands Jeugd Kampioenschap Paratafeltennis. Hier strijden 7 jeugdspelers met een (lichamelijke) beperking om de Nationale Titel. Onder de deelnemers Ivana Maas die uitkomt voor De Batswingers uit Gilze. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat er een NK voor deze doelgroep georganiseerd wordt. Het is uniek dat dit NK gespeeld wordt parallel aan een nationaal jeugd toptoernooi.
Op zondag 20 november worden ook de ZuidWest Kampioenschappen Senioren gespeeld. Spelers vanaf ongeveer 16 jaar strijden hier om de titel. Dit toernooi staat open voor NTTB-leden uit heel ZuidWest (= Brabant + Zeeland).

Schouder aan schouder
De organisatie is in handen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) afdeling ZuidWest (= Brabant + Zeeland).
In de voorbereiding is er een vaste kern van vrijwilligers.
Tijdens het weekend zelf zijn er ongeveer 40 vrijwilligers van diverse Brabantse verenigingen om de organisatie te ondersteunen. Een gedeelte hiervan komt van de Tilburgse verenigingen LUTO, Irene en TIOS ’51.
Buurtsport Tilburg verzorgt het programma op zaterdag vanaf 16.30 uur en is ook bereid om een handje te helpen tijdens het gehele weekend.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de wedstrijdschema’s van de NTTB-toernooien. Deze zullen we vooraf publiceren op http://zuidwest.nttb.nl/home/. Deze toernooien starten om 10.00 uur. Rond 17.00 uur staan de laatste wedstrijden gepland.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ineke de Graaf (graaf@nttb-zuidwest.nl, 06-21282052).

Tot ziens in T-Kwadraat!

TILBURG -  Jeugdranglijsttoernooi tafeltennis T-Kwadraat 14-11-2015.

TILBURG – Jeugdranglijsttoernooi tafeltennis T-Kwadraat 14-11-2015.