TILBURG 11 februari 2016,

Gijsje Eigenwijsje is het goede doel van de 5 Mijl van Tilburg. Deelnemers van de 5 Mijl van Tilburg kunnen met hun deelname de stichting steunen. Bij inschrijving kunnen zij kiezen om vrijwillig een bedrag te schenken. Op die manier wil de 5 Mijl van Tilburg de stichting helpen om hun doelen te bereiken.

WEEKJE WEG VAN ZIEKENHUIS EN HECTIEK
De Stichting Gijsje Eigenwijsje zorgt ervoor dat gezinnen met een kind dat een levensbedreigende ziekte heeft, onbezorgd een weekje weg kunnen. Weg van ziekenhuizen en weg van alle hectiek. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen vakantiehuis. Dit vakantiehuis is volledig ingericht en afgestemd op het zieke kind.

De stichting is vernoemd naar Gijs Baeten. Een levenslustig kind dat op 8-jarige leeftijd te horen kreeg dat hij hersenstamkanker had. Na een kort intens ziektebed is Gijs overleden. Tijdens zijn ziekte is Gijs twee keer met zijn broer en ouders naar een vakantiehuis geweest. Even er tussenuit. Gijs genoot hiervan. Het was zijn wens om ook andere zieke kinderen dat beetje geluk te gunnen.
5 MIJL
De 5 Mijl (omgerekend 8,05 km) van Tilburg vindt plaats op 22 mei. De inschrijving start op 18 februari. De start is op de Campenhoefdreef en finish in het sfeervolle centrum van Tilburg op het Stadhuisplein.