Op zaterdag 11 november en zondag 12 november wordt er volop getafeltennist in T-Kwadraat. Op vrijdagavond 10 november worden 48 tafeltennistafels neergezet in deze prachtige sporthal. Er liggen al 288 balletjes klaar.

Met 4 verschillende evenementen is er een unieke mix van breedtesport en topsport, voor sporters met en zonder beperking, en van georganiseerd en ongeorganiseerd sporten.

Zaterdag 11 november

  • Bijna 200 jeugdspelers uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor het breedtesport toernooi op zaterdag. Zij starten om 10.00 uur, rond 17.00 uur staan de laatste wedstrijden gepland.

De Tilburgse tafeltennisverenigingen LUTO en Irene en Buurtsport Tilburg maken dankbaar gebruik van de tafels die op zaterdag 11 november vanaf 16.00 uur niet meer gebruikt worden. Zij organiseren twee toernooien.

  • Van 16.30 tot 18.00 uur kan er gespeeld worden door iedereen. De trainer van LUTO verzorgt clinics voor de jongere spelers. Hier kunnen deze allerlei tafeltennisgerelateerde spelletjes doen.
  • Van 18.00 tot 21.00 uur is er een toernooi voor Tilburgse jongeren (en ook ietsje ouder), iedereen is hier welkom.

In diverse wijken wordt al druk geoefend.

Zondag 12 november

Op zondag verwachten we ongeveer 100 deelnemers aan 2 toernooien.

  • Vanaf 10.00 uur speelt vrijwel de gehele nationale jeugdtop. Dit is in het najaar het enige toernooi waar deze toppers hun krachten met elkaar kunnen meten. Onder hen 2 Tilburgse meisjes en 1 Tilburgse jongen.
  • Op zondag november is er ook het Nederlands Jeugd Kampioenschap Paratafeltennis. Hier strijden 6 jeugdspelers met een (lichamelijke) beperking om de Nationale Titel. Onder de deelnemers Ivana Maas die uitkomt voor De Batswingers uit Gilze. Het is pas de derde keer in de geschiedenis dat er een NK voor deze doelgroep georganiseerd wordt. Dit NK wordt parallel aan een nationaal jeugd toptoernooi gespeeld.

Schouder aan schouder

De organisatie is in handen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) afdeling ZuidWest (= Brabant + Zeeland).

In de voorbereiding is er een vaste kern van vrijwilligers.

Tijdens het weekend zelf zijn er ongeveer 40 vrijwilligers van diverse Brabantse verenigingen om de organisatie te ondersteunen.

De Tilburgse verenigingen Irene en LUTO verzorgen samen met Buurtsport Tilburg het programma op zaterdag vanaf 16.30 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ineke de Graaf (graaf@nttb-zuidwest.nl, 06-21282052).

TILBURG - Tafeltennis breedtesport toernooi 19-11-2016. T Kwadraat, Kevin vd Staaij.