Na twee verloren wedstrijden wist Volley Tilburg afgelopen zaterdag met 4-0 winnen te winnen: een prima opsteker voor de Tilburgse damesformatie. In de zaal waar het team drie jaar geleden het kampioenschap in de 2e divisie binnensleepte, werd Scylla nu eenvoudig opzijgezet: 0-4 met setstanden 18–25, 19–25, 25-27 en 12–25.

In de eerste set moesten de Tilburgers nog even wennen aan de verrassende opstelling van de tegenstander, waarin meerdere dia’s en middenaanvalsters aan het net verschenen. Maar nadat deze ban gebroken was, werd de set netjes uitgespeeld. Ook in de tweede set kwam Volley Tilburg niet in de problemen en won met een ruim verschil.

Set drie was lastiger, want Scylla kwam aan het einde dicht in de buurt van de Tilburgse vrouwen. En waar het eerder mis ging, lieten zij zien wel degelijk over stalen zenuwen te beschikken. De set werd dan ook keurig met het minimale verschil binnengesleept. Vervolgens was de druk eraf, wat opnieuw positief uitpakte: Volley Tilburg won de set met dubbele cijfers.

Over twee weken staat er weer een (uit)wedstrijd op het programma: VC Wik uit Groot-Ammers is dan de tegenstander. Plaats van handeling: sporthal de Reiger, aanvang 15:00 uur.

Door: Theo van Etten (bron: Nienke den Boogert)